Bedevaart naar Banneux op donderdag 25 augustus 2022.

Gelukkig kunnen wij, nu de beperkingen betreffende corona voorbij zijn, dit jaar weer op bedevaart gaan naar Banneux. Het dekenaat Gulpen organiseert deze bedevaart op donderdag 25 augustus. Het thema van dit jaar is: Kom, Maria roept je !

Het programma ziet er als volgt uit:

• 08.30 uur: Vertrek uit Eys vanaf kermisplein
    • 11.00 uur: Plechtige Hoogmis met deken P. Bronneberg als hoofdcelebrant. De priesters van ons dekenaat zullen concelebreren en de preek wordt verzorgd door pastoor Schuffelers
    • 14.00 uur: Gebedsweg van de Genadekapel naar de Bron
    • 15.00 uur: Lof met ziekenzegening in de grote kerk
    • 16.30 uur: Thuisreis

Wanneer u graag wilt deelnemen, kunt u zich aanmelden bij het secretariaat van onze parochie op maandagochtend (09.00 – 12.00 uur) of donderdagmiddag (14.00 – 16.00 uur). U kunt zich ook aanmelden bij Hedy Lahaije (06-12030034), Jose Niessen (06-19604715) of Jo Urlings (06-63116260).

De kosten bedragen € 18,00 per persoon. U kunt zich aanmelden tot 20 juli a.s.

Ook rolstoelgebruikers kunnen mee indien ze zelf voor begeleiding zorgen. Let op! Als de rolstoelgebruikers wel in de bus kunnen zitten, moet de rolstoel opklapbaar zijn. Begeleiders betalen maar de halve prijs!

We hopen op veel deelnemers!
Wanneer u nog vragen heeft kunt u telefonisch contact opnemen met 06-502918760.

*********************************************************

Dameskoor Octavia, Eys bestaat 70 jaar

Op zondag 10 juli 2022 viert Dameskoor Octavia haar 70 jarig jubileum.
De feestdag wordt om 9.45 uur ingeluid met een H. Mis in de H. Agathakerk in Eys en wordt opgeluisterd door het Kerkelijk Zangkoor St. Cecilia onder leiding van Bart van Kerkvoort, hij is de dirigent van beide koren, met Andrea Senden – Vanhommerig aan het orgel.
De jubileumreceptie is van 11.15 tot 12.30 uur bij café Sport, tegenover de kerk. U wordt dan in de gelegenheid gesteld om het bestuur en jubilaris Sophie Muijrers – Senden te feliciteren met dit 70 jarig jubileum.

Vanaf 13.00 u wordt het feest in besloten kring verder gevierd.

Sophie Muijrers-Senden kwam vanaf het eerste uur bij het koor toen Johan Kokkelmans in 1952 een Maagdenkoor oprichtte. Behalve dat Sophie al die jaren heeft gezongen heeft ze zich ook meerdere periodes verdienstelijk gemaakt als bestuurslid, de laatste periode tot 2012 was ze gedurende 15 jaar secretaris. Met haar 86 jaar laat ze nog steeds haar stem horen bij de Alten tijdens de repetities, de zaterdagavondmissen en meerstemmige uitvoeringen met het Kerkelijk Zangkoor. Dit mag een uitzonderlijke prestatie genoemd worden. Sophie heeft zich ook vele jaren verdienstelijk gemaakt bij andere verenigingen in Eys, waarvoor zij bij haar 50 jarig jubileum een Koninklijke Onderscheiding ontving.