Skip to main content
Nieuws

VREDESLICHT uit Bethlehem

By 18 december 2021No Comments

VREDESLICHT uit Bethlehem
Pastorie vrijdag 17-12-2021

Beste mensen,

Een van de basisbehoeften van onze wereld is vrede. Zonder vrede lijkt geen ontwikkeling mogelijk, geen zelfontplooiing, geen materiële en maatschappelijke vooruitgang. Vrede is meer dan de afwezigheid van oorlog. Vrede heeft te maken met een gezindheid van vrede. Die maakt het mogelijk dat men elkaar kansen gunt, deze positief ondersteunt en eraan bijdraagt dat iedere mens tot zijn  of haar recht kan komen.


Al een aantal jaren wordt rond Kerstmis in  Bethlehem, in de kerk gebouwd boven de plaats waar volgens de overlevering Jezus geboren is, het Vredeslicht ontstoken en over de wereld verspreid. 

Het Vredeslicht wordt ook naar de kathedraal van Roermond gebracht waar het na de Eucharistieviering van 11.00 kan worden afgehaald. Ook onze parochies van Morgenster ontvangen het vredeslicht om het te plaatsen bij de Kerststal.
Kasper Donners (kerkbestuur Wijlre) zal het ons bezorgen. Zodra dit gaat gebeuren melden we dit op onze site. Hartelijke groet en blijven jullie gezond: Pastoor Reijnen.