Skip to main content
Nieuws

Stortingen Congo: BEDANKT.

By 23 oktober 2022No Comments

Bedankt 1.

Beste pater Reijnen,

Was dit even schrikken deze morgen.  Er was maar even 5.210 euro gestort door het kerkbestuur van Eys.  Ze hadden me weliswaar de juiste benaming van het gekregen rekeningnummer gevraagd maar ik had nooit gedacht dat de Clemensactie zo’n mooi bedrag zou ontvangen.

Lieve Ton, hiermee kan ik een aantal nieuwe naaimachines bestellen, reparaties aan bestaande machines laten uitvoeren en ook enkele performante broderie en overlockmachines kopen.  Daarnaast zal ik ook de lesgeefsters van enkele parochies een jaar kunnen betalen.  Die kosten lopen namelijk heel erg op nu we in elke parochie deze opleiding aanbieden.

We hebben al meisjes die aangenomen zijn in echte naaiateliers en nu zelf geld verdienen.  Daarnaast zijn er nog steeds meer dan voldoende kandidaten om deze opleiding te volgen.
Hartelijk dank dus voor uw gift die absoluut goed besteed gaat worden.

Volgende week donderdag vertrekken we naar Congo.  De mensen zullen opgetogen zijn om te horen dat er eindelijk middelen zijn, ik had in België namelijk al bij verschillende service-clubs een dossier ingediend maar telkens kreeg ik te horen dat mijn projecten nog steeds zeer waardevol waren maar dat ze nu hun middelen gaven aan inlandse organisaties die mensen hier ondersteunen vooral nu de energiefacturen voor velen onbetaalbaar zijn.

Ik bezorg je zeker beelden van onze bezoeken aan de diverse naaiateliers.
Nogmaals hartelijk dank in naam van de Congolese kind-moedertjes, jonge meisjes en weduwen.

Hartelijke groet,
Lieve Droogmans
Verantwoordelijke projecten Congo

Bedankt 2.

Beste pater Reijnen,

Ik hoop dat alles goed met u gaat.
Ik wou u even laten weten dat we van het Missie comite Eys Nijswiller Wahlwiller 2 stortingen ontvangen hebben ter waarde van 800 euro.  We kregen er al eentje van 500 euro waarmee ik 4 nieuwe naaimachines voor het opgestarte naaiatelier in Matadi kon kopen.   Vorige week kregen we nog eens 300 euro van hun huis-aan-huis bezoeken naar aanleiding van de Vastenactie.

Ook van jou mochten we een tijdje geleden een storting ontvangen waarvoor hartelijk dank.

Er is voor het ogenblik een grote nood aan schoolbanken dus hiervoor zal ik deze middelen goed kunnen gebruiken.

Met oprechte dank voor uw bekommernis voor onze bevolking in Congo.

Met vriendelijke groet,
Lieve Droogmans
Verantwoordelijke projecten Congo