Skip to main content
Overlijdensberichten

Rust zacht meneer pastoor René Graat.

By 20 april 2020No Comments

 

 

Onderstaand het laatste artikel dat Pastoor René Graat voor zijn veel te vroeg overlijden, ten gevolge van het coronavirus, schreef in het aprilnummer van het parochieblad van het cluster Terlinden met als (typische) titel: 

 

 

DE HOOP

De Hoop in ons is dat wat ons zegt dat leven sterker is, zoals de lente die onweerstaanbaar doorgaat en die geen angst met zich wil meedragen maar bomen groen maakt en vogels laat zingen.

De Hoop, dat zijn de leraren op school die hals over kop de school opnieuw moeten uitvinden, die nu misschien nog wel meer werk hebben als anders.

De Hoop dat zijn de jonge mensen die, aanvankelijk blij met deze onverwachte “vakantie”, nu een gevoel van verantwoordelijkheid ontdekken voor hun scholing.

De Hoop dat zijn al die ouders die creatief nieuwe bezigheden ontdekken voor hun gezin, nu thuis en misschien “mobile-free” momenten weten te vinden zonder dat beeldschermen deze tijd samen verstoren.

De Hoop, dat zijn al die mensen in witte, gele, groene, blauwe of doorzichtige jassen en pakken die dag en nacht klaar staan voor corona – en andere – patiënten. En ook al die mensen die zorgen voor ouderen, mensen in de zorg die zich zorgen maken over kwetsbaren, die kaartjes en tekeningen sturen naar ouderen die alleen zijn, of boodschappen voor hen doen.

Misschien kunnen we straks zeggen: corona heeft ons geholpen om echte waarden van het leven en de gemeenschap te herontdekken. We hebben nu de tijd om daar eens over na te denken.

Missen werden uitgesteld. Voor sommigen onder ons is dit pijnlijk; we willen samen ons geloof vieren. Misschien kan deze beperking ons helpen de waarde van het persoonlijk gebed te herontdekken.

René Graat mhm, pastoor.

Rust zacht meneer pastoor René Graat.

Impressie van het stille maar indrukwekkend afscheid in Banholt van pastoor René Graat: