Nieuws

Museum Schat van Simpelveld zoekt vrijwilligers!!!!!

By 16 maart 2018 No Comments

Museum de Schat van Simpelveld
http://www.deschatvansimpelveld.nl/

Geschiedenis
Museum de Schat van Simpelveld is gevestigd in het statige klooster Huize Loreto. Toen in 1875 alle kloosterorden werd bevolen om Duitsland te verlaten, streek de Congregatie van de Zusters van het arme kind Jezus neer in het nabijgelegen Simpelveld. Sinds hun intrek in dit gebouwencomplex, wordt vanuit Simpelveld de congregatie, die is verspreid over meerdere werelddelen, bestuurd. Op deze plek werden ook kinderen opgevangen en verzorgd en werd er lesgegeven. In de Zuid-Limburgse ateliers werden de mooiste paramenten en wassen beelden gemaakt. Uiteindelijk bleven de zusters tot 2012 met veel toewijding actief in Huize Loreto. Toen werd het besluit genomen om terug te keren naar Aken.

Afbeeldingsresultaat voor schat van simpelveld

Het museum
Zes jaar later, in 2018, opent het Museum de Schat van Simpelveld, dat de meest indrukwekkende stukken op een waardige en aansprekende manier tentoonstelt. Maar het is ook een plek waar de kennis en kunde van ruim een eeuw kunstproductie wordt overgedragen aan een nieuwe generatie. De zusters zelf spelen daarbij, zowel voor als achter de schermen, een belangrijke rol.

De vrijwilligers
Het bestuur en de medewerkers van het museum kunnen niet zonder de inzet van tientallen vrijwilligers. Van kaartverkoop tot museumwinkel en van rondleiding tot onderzoek gebeurt dankzij de inzet van vrijwilligers. Heeft u ook interesse om u aan te sluiten bij het leukste vrijwilligersteam? Stuur dan een e-mail: info@deschatvansimpelveld.nl