Skip to main content
Nieuws

Bisschoppen: 30 bezoekers bij kerkdiensten.

By 10 oktober 2020No Comments

Bisschoppen: 30 bezoekers bij kerkdiensten.

Voorlopig mogen er niet meer dan 30 bezoekers bij kerkdiensten aanwezig zijn en zij worden dringend geadviseerd een mondkapje te dragen. Dat heeft de Nederlandse bisschoppenconferentie vrijdagavond 9 oktober besloten. Bisschop Harrie Smeets van Roermond laat weten dat hij zich aan dit besluit conformeert en vraagt de parochies in Limburg deze nieuwe afspraken na te leven.

Ons kerkbestuur zal zich, evenals onze bisschop Harry Smeets, aan dit besluit conformeren en vraagt u (parochianen van Eys) deze nieuwe afspraken te respecteren en na te leven.

De volgende maatregelen waren reeds en blijven van kracht:

  • Kom alleen indien u niet verkouden bent en geen koorts hebt.
  • We vragen uw handen te desinfecteren bij de ingang.
  • Neem plaats op de gemarkeerde zitplaatsen. Koppels mogen bij elkaar zitten.
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Volg de instructies van de toezichthouders (leden kerkbestuur).

 

Het bestaande protocol ‘Kerkelijk leven op anderhalve meter’ d.d. 10 juli 2020 blijft voor alle vieringen onverkort gelden met, voor onze parochie voorlopig, de volgende aanvullingen:

  • Voorlopig niet meer dan dertig gelovigen bij een viering, exclusief bedienaren (priesters, misdienaars en lectoren),
  • Zang vindt enkel plaats door een cantor (voorzanger). Dit geldt ook voor de zang door kinderen
  • Samenzang is niet toegestaan

Verder overleg over maatwerk
De R.-K. Kerk blijft met de overheid in gesprek. Ook in de komende week zal weer overleg plaatsvinden met de minister. Nieuwe ontwikkelingen worden gemeld op de  site van onze parochie.

Onze parochieherders (pastoor Reijnen en Pastor Franssen) vragen iedereen te blijven bidden voor de slachtoffers van COVID-19 en hun familieleden, in Nederland en wereldwijd. En ook voor de werkers in de gezondheidszorg dat God hen veel moed en kracht geeft en dat zij niet zelf besmet worden bij de zorg voor mensen die een Covid-19 besmetting hebben opgelopen.