Skip to main content
Nieuws

Bericht van Paus Fransiscusgroep betreffende hulp bij aanvragen energietoeslag.

By 28 juli 2022No Comments

Beste parochianen:   (Hulp bij aanvragen energietoeslag € 800,–)

De inwoners van onze gemeente kunnen thans de energietoeslag aanvragen. Dit kan via de gemeente, of rechtstreeks op de site van de Sociale Dienst Maastricht-Heuvelland. Deze toeslag bedraagt € 800,– per huishouden, ongeacht het aantal personen.

Mensen met een inkomen tot maximaal 120% van het sociaal minimum en ouder dan 21 jaar komen voor de toeslag in aanmerking, er is geen vermogenstoets. Er zijn enkele uitzonderingen zoals studenten, daklozen en personen in een inrichting. Die hebben geen recht.

Concreet geldt de toeslag voor gezinnen met een inkomen van maximaal € 1777,– netto per maand (voor mensen met een AOW € 1872,–) , en voor alleenstaanden met een inkomen van € 1244,– netto per maand (voor mensen met een AOW € 1382,–), exclusief vakantietoeslag.

Men moet naast het indienen van de aanvraag een inkomensbewijs en een contract met de gasleverancier overleggen. Personen die een bijstandsuitkering via de gemeente ontvangen hebben de toeslag al automatisch ontvangen. Alle anderen moeten deze zelf aanvragen. Denkt u dat u voor de toeslag in aanmerking komt en heeft u nog niets ontvangen dan kan de Paus Franciscusgroep u helpen bij de aanvraag.

Voor meer informatie en voor hulp neem contact op met de Paus Franciscusgroep telefoon nr. 06 44377571