VREDESLICHT 2017 IN ONZE PAROCHIES

By 22 december 2017 No Comments

Afbeeldingsresultaat voor vredeslichtOok dit jaar zal het Vredeslicht tijdens de kersttijd branden in onze kerken en hopelijk ook in vele gezinnen. Het is ontstoken in de Geboortekerk in Bethlehem, naar Wenen overgevlogen en daar door Nederlandse scouts opgehaald en naar o.a. de bisschopsstad Roermond gebracht. In de Munsterkerk is a.s. zaterdagavond, 23 december een viering waarbij het Vredeslicht in eigen lantaarn kan worden ontstoken en meegenomen. Enkele parochianen uit onze cluster ‘Morgenster’ gaan het ophalen. Aan het begin van de nachtmis in onze parochies wordt de lantaarn met het Vredeslicht de kerk in gedragen en bij de kribbe geplaatst. Bij gelegenheid van de vieringen kan men een eigen vredeskaars of olielamp ontsteken aan het Vredeslicht, meenemen naar huis en eventueel voor het raam plaatsen. (Wel oppassen voor brandgevaarlijke situaties).
Ik wens u allen en uw gezinnen waarachtige en duurzame Vrede in het Licht dat de geboorte van het Jezus onze wereld heeft gebracht, mede namens collega A. Franssen……
A. Reijnen, pastoor