Voorbereiding kerkelijke huwelijksinzegening 2018

By 30 januari 2018 No Comments

Op de dinsdagavonden van 27 februari, 6 maart en 27 maart, telkens om 19,30-21.30 wordt een voorbereiding aangeboden aan bruidsparen, die hun huwelijk kerkelijk willen laten inzegenen. De avonden, die open staan voor huwelijkskandidaten uit het dekenaat Gulpen, worden gehouden in de pastorie Wezelderweg 14 6287 AM in Eys. Bij grote langstelling wijken we uit naar het klooster in Wittem.

De begeleiding van de avonden is in handen van het echtpaar B(ert) en T(iny) Drenth uit Heerlen en pastoor Reijnen van Eys, Wahlwiller en Nijswiller. De avonden gaan over het waarom en de betekenis van de kerkelijke huwelijksinzegening, over de achtergrond ervan, maar ook over praktische zaken als de samenstelling van de huwelijksviering en de betekenis daarbij van degene die het huwelijk inzegent.

Het moge duidelijk zijn, dat het contact met de (parochie)pastor, die het huwelijk inzegent noodzakelijk blijft.

De kosten bedragen in Eys een vrije gave voor koffie en thee en cursusmateriaal. Mocht de belangstelling van dien aard zijn dat we een zaal in Wittem moeten huren dan zijn de kosten 30 euro per bruidspaar voor de drie avonden.

Opgave kan geschieden bij het secretariaat van de parochie tijdens kantooruren maandag van 9.00u -12.00 u; en donderdag van 14.00 u – 16.00 u; per mail: h.agatha.eys@hetnet.nl

A.(Ton) Reijnen, pastoor