beschouwingen

Processies

By 24 april 2016 No Comments

De processies komen er aan. Komende maanden worden er in de verschillende dorpen van onze samenwerkende parochies weer processies gehouden. Zij willen ons geloof uitdrukken, dat, op onze tocht door het leven van geboorte tot dood, God met ons meegaat. We dragen het teken van die nabijheid, ons door Jezus nagelaten en door ons ‘het Allerheiligste’ genoemd, met ons mee. Harmonieën en schutterij maken deel uit van de tocht door onze mooie dorpen. Wijzelf en de omgeving waar we leven worden aan de rustaltaren met het Allerheiligste gezegend. In Eys wordt de heilige Mis gevierd in het deel van de parochie waar de processie naartoe gaat. Wil de goede gewoonte van het houden van de processies in stand blijven dan is het van belang dat zoveel mogelijk parochianen meegaan. De tocht waarin stilte, gebed en muzikale intermezzo’s elkaar afwisselen kan ons helpen onszelf te beleven in de  mooie natuur van ons heuvelland. De stilte kan ons helpen ons open stellen voor de rijkdom waarin wij mogen leven. De processie kan een moment van bezinning betekenen in het drukke bestaan van velen van ons. Graag aanbevolen.