Nieuwsbericht pastoor Reijnen.

By 23 februari 2017 No Comments

INFORMATIEBRIEF over SAMENWERKING op de site’s:

Er staat een INFORMATIEBRIEF op de site van de parochies van ons samenwerkingsverband MORGENSTER (Nijswiller, Wahlwiller en Eys). De brief omvat concrete informatie over wat er op het gebied van de samenwerking al is en wordt ondernomen, maar ook over de achtergronden daarvan. Toegegeven, het is een lang stuk geworden, maar dat heb je als je iets gaat uitleggen. Ik heb de brief aan verschillende parochianen laten lezen. Ik heb er ook verschillend commentaar op gehad. De brief heeft inhoudelijk en wat de opbouw betreft bijval geoogst, maar ook kritiek ten aanzien van de lengte. De brief zou ‘de mensen niet bereiken’ want, zegt men, ‘die lezen niet meer, hoogstens de krant, hoogstens het scherm van computer, smartphone of tablet en hoogstens een papieren A-viertje’. Ik hoorde al van een onderwijzer die tot zijn leerlingen had gezegd: ‘laat je ouders maar eens schrikken, lees een boek’. Het moge degenen die nog lezen tot troost zijn, dat het afgelopen jaar de verkoop van boeken weer is toegenomen. Er wordt dus nog gelezen. In alle geval is de informatiebrief toegezonden aan de parochiesites. Dat betreft de site van:
Wahlwiller:               www.parochie-h-cunibertus.wahlwiller
Eys:                          www.parochie-eys.nl
Nijswiller:                 http://members.ziggo.nl/st.dionysius-nijswiller/

Ten behoeve van degenen die graag een papieren exemplaar hebben, zullen een aantal exemplaren van de brief achter in onze parochiekerken worden gelegd.
A. Reijnen, pastoor