Dekenale vrijwilligersochtend.

By 2 maart 2017 No Comments

Het Dekenaal Bestuur Gulpen organiseert een vrijwilligersochtend op
zaterdag 18 maart 2017.

Drie onderwerpen zullen worden behandeld op de terreinen catechese, diaconie en liturgie.

Onderstaand treft u het programma aan.

09.45 uur – 10.00 uur             aankomst in klooster Wittem (koffie/thee).

10.00 uur                                welkomstwoord en presentatie van de opzet van de ochtend door pastoor Reijnen.

Aansluitend kennismaking deken Bronneberg.
10.30 uur                                In drie groepen (op basis van de keuze de deelnemers gemaakt bij de aanmelding) worden de volgende onderwerpen behandeld:

catechese: de krimp van de scholen en de gevolgen daarvan voor de voorbereiding van de 1e H. Communie en het H. Vormsel;
inleiding door de heer Chr. Vermazen, waarna discussie en het stellen van vragen;

diaconie: huiskamerprojecten;
inleiding door mw. T. Aussems, waarna discussie en het stellen van vragen.

liturgie: de plaats van woord- en communiediensten in het geheel van de liturgie van de kerk;
inleiding door pastoor Graat, waarna discussie en het stellen van vragen;

11.30 uur                                Pauze (koffie/thee).

11.45 uur                                Terugkoppeling door de groepen naar de plenaire groep.

12.15 uur                                Afsluiting.

Het dekenaal bestuur nodigt de vrijwilligers van harte uit aan deze vrijwilligersochtend deel te nemen. Er zijn geen kosten aan verbonden!

Aanmelden kan tot 17 maart 2017 bij het secretariaat van de parochie.